Länkar

LÄNKAR TILL ANDRA FÖRENINGAR OCH EVENT

Spelbutiker som rekommenderas


Seriecentrum i Trelleborg

Vår lokala fristad för spelare och serieälskare. Här ordnas regelbundet spelkvällar. Kontakta butiken eller haka på via social media för mer info. 


Science Fiction Bokhandeln i Malmö har ett stort urval av brädspel, rollspel och såklart böcker och serietidningar.


Playoteket i Malmö har ett stort urval av brädspel, rollspel och figurer+tillbehör för figurmålning/figurspel. De anordnar även regelbundet spelevent i butiken och är en utmärkt mötespunkt för spelare.


Faraos Cigarrer i Köpenhamn

I deras 4 butiker i centrala Köpenhamn finns allt du vill ha plus det du inte visste att du ville ha. Här finns rollspel, brädspel, figurspel, kortspel, cosplay, lajvutrustning och mycket, mycket mer. Bara att besöka butikerna är ett turistmål i sig.


Webberöds E-handel säljer spel av alla de slag och kan varmt rekommenderas. De lokala hjältarna syns ofta på markander runt om i Trelleborg och Malmö.


Worldofboardgames i Umeå är en utmärkt spelbutik med mycket bra spelutbud online.


LARP Fashion är en fantastisk onlinebutik med vapen, kläder, rustningar, utrustning och mycket mer.

Lokala platser att spela på / spelföreningar


Trelleborgs bibliotek

Denna gamla traditionella samlingsplats har faktiskt ett helt OK utbud av spel och ordnar under loven ofta speldagar eller plockar in trevliga gäster med anknytning till denna typ av verksamhet. Håll utkik på deras hemsida vad som händer.


Spelens Hus i Malmö

En ideell förening och mötesplats för alla spelintresserade. 


Spilrollespil är en dansk sida som visar alla lajv event i Danmark. och lajv är STORT i Danmark. Det var dansk TV som började med Barda för och med barn, som sedan även producerades av SVT. Vi kan i synnerhet rekommendera att prova lajv för barn i Amager eller Rude Skov. Åk dit, låna utrustning och bege er in i sagan.

Övrigt


Sverok

Ett av Sveriges största idéella ungdomsförbund av och för spelare.  


SciFiWorld är ett mässevent som i folkmun brukar gå under namnet SciFi Mässan. de kommer vanligtvis till Malmö i slutet av mars varje år. Vill man se och träffa Cosplayers, prata med make-up artister, se de senaste inom SciFi och samlarprylar så ska man inte missa detta event.


Göra egna lajvvapen av latex beskrivs här på Unga Fakta. Detta är en enklare form av vapen, men en utmärkt start för de som vill göra sina egna unika vapen och inte köpa. Sök för övrigt "lajv vapen" eller "LARP weapons" på nätet, Youtube m.fl platser


Bloodbowl.com

Games Workshops officiella sida om miniatyrspelet Blood Bowl. Utmärkt intro till spelet.


Blood Bowl Tactics

En hemsida för de mer rutinerade Blood Bowl enthusiasterna där man kan läsa mer om lagen, speltaktik m.m.